
Okulumuz
30 yıllık geçmişi olan okulumuz,
Çocuk evi olarak tasarlanıp,inşa edilmiş,
Trafikten uzak,
Bahçe içinde,
Aydınlık,ferah,
Depreme dayanıklı,
450 mkare iç mekan,
250 mkare dış mekan
Toplam 700 metrekarelik alanda 2-6 yaş grubu çocuklarıyla eğitimini sürdürmektedir.
Okulumuzdaki gruplar,
2-6 yaş grubu
İlkokula hazırlık grubu (Eğitim danişmani psikolog ve ilkokul öğretmeni)
Oyun grubu ( 18-36 ay)’dır.
Okulumuzdaki çocuklarımız,
Psikologlar gözetiminde,sınıf öğretmeni ve yardımcı öğretmenin bulunduğu kendi yaş grubuna ait sınıflarda eğitim almakta ve her türlü gelişimleri gözlemlenerek, öncelikle ebeveyn ve sonrasında gerekli kişi ve kurumlarla gözlem sonuçları sözel ve yazılı olarak paylaşılmaktadır.
Misyonumuz
“0-7 yaş”ın insanın gelişim sürecinin en önemli yılları olduğundan yola çıkarak, çocuklarımızın , gelecekte , hem bilişsel hem duygusal zekası yüksek bireyler olmaları için çalışmak…
Vizyonumuz
Kendisiyle ve çevresiyle barışık,
Mutlu ve pozitif düşünebilen,
Özgüveni gelişmiş,
Sosyal sorumluluk üstlenebilen,
Çevre duyarlılığı gelişmiş,
Çağdaş ve geniş vizyonlu,
Hayal edebilen ve yaratıcı,
Bireyler olabilmeleri için her alanda onlara destek olmak.
Mini Kulüp olarak misyonumuz doğrultusunda; çocuklarımızın takvim yaşlarına göre oluşturulmuş sınıflarında, o yaşa uygun verilebilecek; bilişsel, sosyal, duygusal, psikomotor ve dil olarak onları geliştirecek her türlü materyali kulllanarak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, bizim eğitim sistemimizin temelini oluşturuyor.
Bu eğitimi; onları sıkmayarak, yormayarak, hep mutlu ve yüzleri gülerek vermek için hepimiz çok çalışıyoruz.
Çünkü Mini Kulüp olarak şunu çok iyi biliyoruz ki ; “çocuk önce oynamalı, oynarken öğrenmeli”
Mini Kulüp’te Bir Gün
Okulumuz saat 07.30’da kapılarını açarak güne “merhaba” der.
07.30’dan 09.00’a kadar okula gelen çocuklarımız hava güzelse bahçede, değilse sınıfta kahvaltı saati gelene kadar günlük adaptasyonlarını tamamlayıp oyun oynarlar.
Saat 09.00-09.30 okulumuzun sabah kahvaltısı saatleridir. O saate kadar gelen çocuklar öğretmenleri ile birlikte kahvaltı ederler. Saat 09.30’ te herkes kendi sınıfına geçer ve eğitim başlar.
09.30-12.00 saatleri arası bütün okulda eğitim saatidir. Her sınıf o günün programı ne ise onu uygular.
12.00 itibari ile öğle yemeği başlar, her grup öğretmeni ile sırayla yemekhaneye inerek yemeğini yer. Yemekten sonra el ağız temizliği yapılır. Öğle uykusuna yatacak olan çocuklar, uyku odası öğretmeni tarafından uykuya yatırılır. Uyku saatlerimiz 13.00-14.30 arasıdır. Uyumayan çocuklar öğretmenleri ile birlikte günlük programlarını uygulamaya devam ederler.
14.45-15.00 arası uyku odası öğretmeni tarafından sınıflara teslim edilir.
Saat 15.00-16.00 arası eğitime bir kez daha ara verilir. Yine her sınıf, öğretmeni eşliğinde ikindi kahvaltısını eder, kahvaltı saatleri 15.00-16.00 arasıdır.
16.00-16.30 arası her sınıf günün genel bir tekrarını yapar.
Genel tekrardan sonra herkes kendi sınıfında serbest oyun oynar çünkü artık günlük eğitim saati sona ermiştir.
09.00-16.30 saatleri arasında öğretmenler çocukları yönlendirirken 16.30-18.00 saatleri arasında bu sefer çocuklar öğretmenlerini yönlendirir, ne isterlerse onu yapar ya da oynarlar.
16.30 itibari ile artık eve gidiş başlar ve sınıflardaki çocuk sayısı yavaş yavaş azalır. Okulda en son 4-5 çocuk kaldığında bütün sınıflardaki çocuklar bir sınıfta toplanır ve oynamaya devam ederler.
Saat 18.00 itibari ile yine çok hareketli, neşeli, aktiviteli bir günün sonuna gelinmiştir.Darısı bir sonraki günün başına…
Branş Dersleri
Haftada 5 gün İngilizce : Yabancı eğitmenden haftanın 5 günü İngilizce. (Bilişsel gelişim / dil gelişimi)
Haftada 2 gün Almanca : Yabancı eğitmenden haftanın 2 günü Almanca. (Bilişsel gelişim / dil gelişimi)
Haftada 1 gün İspanyolca : Yabancı eğitmenden haftanın 1 günü İspanyolca. (Bilişsel gelişim / dil gelişimi / sadece 5 ve 6 yaş)
Haftada 1 gün Çocuk Yogası: Bedensel, duygusal, zihinsel dengeyi kurabilmeyi öğretmek, hayal gücümüzü canlı tutmak ve yaratıcılığı arttırmak (Psikomotor / duygusal / zihinsel / sosyal gelişim)
eklenmesi gerekiyor
Haftada 2 gün Drama: Beden dilini kullanmayı öğretmek, özgüven gelişimini sağlamak. (sosyal / duygusal gelişim)
Haftada 1 gün Cimnastik :Sporun bir “kültür” olduğunu benimsetmek, bedenimizi doğru kullanmayı öğretmek. (Sosyal / psikomotor gelişim)
Haftada 1 gün Satranç :Öngörü ve planlama becerilerini geliştirmek, stratejik davranabilmeyi öğretmek. (Bilişsel / sosyal gelişim / sadece 5 ve 6 yaş)
Haftada 2 gün El Sanatları : Yaratıcılık ve hayal gücünü ortaya çıkarmak, ince kas gelişimine yardımcı olmak. (Psikomotor / sosyal / duygusal gelişim) (Temmuz ve Ağustos aylarında)
Haftada 1 gün Bahcecilik : Toprakla oynuyoruz, ekiyoruz, suluyoruz, takip ediyoruz, her sartta kendimizi korumayi ogreniyoruz, hayata hazirlaniyoruz. (Psikomotor / sosyal / duygusal gelişim)